***       Водещите вечерни новини       на 8 ноември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 8 ноември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Октомври – най-горещият, регистриран в Европа. Руски войници: ползват ни за пушечно месо


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 8 ноември   

 

Мотивите на МФ да промени фрапантно своите планове за съразмерно нарастване на акцизите за всички тютюневи произведения будят неразбиране. Подобна внезапна смяна в акцизите, надлежно в цените на продуктите, ще докара до остра реакция на първо място от страна на потребителите, които не са готови да посрещнат шокова смяна в цените, изключително в условия на засилена инфлация.

***

„ Сериозните последствия от световното стопляне към този момент са явни и се нуждаем от амбициозни дейности по повод климата на конференцията COP27, с цел да подсигуряваме, че излъчванията ще бъдат понижени, за да се стабилизират температурите покрай задачата от 1,5 градуса Целзий, избрана от Парижкото съглашение ", разяснява Саманта Бърджис, заместник-директор на службата " Коперник ".

***

Група съветски пехотинци въстана против директните си началници, обвинявайки ги в " непросветеност " и че ги употребяват за " пушечно месо " на фронта. По думите им единствено за последните четири дни 300 души от съветската войска са били убити или ранени в сраженията в Източна Украйна.

***

Петнадесет компании от военно-промишления комплекс на България попадат в обсега на контрасанкциите, оповестени през днешния ден от Русия. Това сочи разпореждане, оповестено на уеб страницата на съветското държавно управление. 

***

Правителството на Молдова може да съди съветската държавна енергийна компания " Газпром " за внезапно понижаване на доставките на природен газ и изследва опциите си, уточни почитан молдовски чиновник, представен от Ройтерс.

***

Искаме да използваме опцията след 5-ти декември, когато дерогацията действително влиза в действие, цените на горивата на българския пазар да станат по-ниски. Това съобщи на брифинг в Народното събрание съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

***

Има арестувани за убийството на българския граничен служител на реда в региона на Елхово, наоколо до границата ни с Турция. Това заяви в предаването " Лице в лице " по БТВ зам.-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

***

„ Ама, несъмнено министър Стоянов, че полк. Орлов ще бъде оневинен, откакто е единствения притеглен обвинен, а въобще не е в компетенциите и отговорностите му да бъде в контролния пункт при тази задача ”, написа Попова.

„ Има експлицитна заповед на ръководителя на Военновъздушни сили, одобрена от МО, в която е несъмнено лицето за началник на стрелбите и това не е полк. Орлов ”, твърди още тя.

Какво е правил той там, кой го е изпрати и с какви отговорности, пита Попова.

***

***

Подсъдим за търговия с въздействие (престъпление по член 304б, алинея 1, вр. член 26, ал.1 и член 20, алинея 2 от НК).

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР